Call us on 2514578498

Hjem » Kultur » India en annen verden I

India en annen verden I

Jeg synes andre kulturer enn vår egen, alltid er spennende å bli kjent med. Det er klart den norske kulturen er spennende den også, men det å kunne vite litt om andre nasjoner og folkeslag blir aldri kjedelig. Skulle gjerne reist mer rundt i verden, men det er ikke alltid like lett å få til i praksis. Man kan faktisk oppleve mange utenlandske kulturer, også i Norge. En del steder i hovedstaden er det en stor andel mennesker, fra land med en helt annen kultur enn vår egen. Men det blir jo aldri som å oppsøke kulturen, i de respektive land.

India en annen verden

India en annen verden

India

Det er vanskelig å vite hvor man skal begynne, for vi snakker om et land som er totalt forskjellig fra det vi selv er vant med. Men dette gjør det jo også ekstra spennende, mange vil jo oppsøke andre land og kontinenter for å oppleve noe nytt og spennende. Dette store landet i Sør-Øst Asia, har ikke mindre enn 28 steder på Verdensarvlisten til UNESCO. Det er en god blanding av nasjonalparker, gravmonumenter og religiøse steder. Det er også ruinbyer, som Champaner-Pavagadh og Fatehpur Sikri. Med et innbyggertall på langt over en milliard mennesker, er India det syvende største landet i verden. Landet har et areal på mer en 3 000 000 kvadratkilometer, og er det desidert største i Sør-Asia. De største byene er hovedstaden New Dew Dheli, Madras, Calcutta og Bombay. I nordøst grenser India til Bhutan, Nepal og Kina, mens de i nord og nordvest er de nabo med Pakistan. Land som Bangladesh og Burma, er Indias nabo i øst og sørøst. Den lange kyststripen på over 7 500 kilometer grenser til; Bengalbukta, Indiahavet og Arabiahavet. Det er store klimaforskjeller i dette store landet, i nord kan det bli ganske så kjølig, mens de i sør har tropisk klima.

Verdens nest største

India er faktisk verdens nest mest folkerike land, og de har en økonomi som vokser veldig raskt. Bare i år, regner man med en vekst i bruttonasjonalprodukt på over 7 prosent. Deres demokrati er det største i verden.

Indisk mat

Det er ikke mange steder i verden, man ikke kan få tak i indisk mat. Jeg synes selv den er helt utmerket, mye smak og ikke all verdens sterk. I alle fall de rettene jeg har spist, men det har vel og merke ikke vært i India. Det er utvandrere fra India, som har tatt med seg matrettene til andre land. Indiske restauranter, er blitt populære så å si verden rundt. Indisk mat er kjent for sine krydderblandinger, disse kalles ofte Masala. I hovedsak er det Koriander og Gurkemeie som brukes, men Safran og Spisskarve brukes også mye. Svin og storfe er ikke mye brukt i det indiske kjøkken, dette fordi store deler av befolkningen er hinduer og muslimer. En del er også vegetarianere, mens geit, lam og kylling blir spist av de som spiser kjøtt. Fisk er også mye benyttet, men mest langs kysten hvor tilgangen til fisk er stor.

fjernefarvann © 2019