Call us on 2514578498

Hjem » Kultur » India en annen verden II

India en annen verden II

Jeg har tidligere skrevet litt om India, men det er ikke lett å være kortfattet med et så spennende og mangfolds rikt land. Det hadde sikkert ikke vært noe problem å skrive en hel bok om tradisjoner, historie, matretter, religion og om hverdagen i India. Det er slik at jeg kjenner jeg for lyst til å reise, hver gang jeg leser noe om dette landet. Det er en mystikk som hviler over dem, i alle fall er det den følelsen jeg sitter igjen med. Jeg håper jeg en gang kan få oppleve det selv, på nært hold.

India en annen verden

India en annen verden

Store på film

Mange tror kanskje at USA er den største filmprodusenten i verden, men det er faktisk India. Dette er målt i antall filmer, den største aktøren er Bollywood som hvert år produserer mer enn 1000 filmer.

Dehli

Det er et yrende folkeliv i gatene i storbyen, men også dyr er vanlig i gatebildet. Her går hunder, kuer og geiter fritt rundt, midt i et kaotisk trafikkbilde. Gateselgere er vanlig, og er man lys i huden er man ettertraktet. Dette gjelder jo ikke bare i India, men store deler av verdens land utenfor den vestlige verden. Det er en spesiell stemning med lukter av mat, krydder og eksos. I visse områder kan kloakk skape en spesiell lukt, men man venner seg til det meste.

Slum

Det er ikke til å stikke under en stol, at India har en del slum. Det er mennesker som lever i dyp fattigdom, småbarn som lever på gata uten foreldre eller et sted å bo. Sykdom er også vanlig, i slummen har man ikke råd til å oppsøke leger eller sykehus.

Kontraster

Det at India er et land med store kontraster, er det liten tvil om. Her ser man alt fra moderne og kjente varehus, til små og enkle butikker. Det er store  kontraster i landskap, levestandard, religion og kultur. Men de er stort sett gjestfrie og vennlige mennesker, man blir ofte møtt med et smil uansett om de er fattige eller rike. Det viser at rikdom og lykke, ikke alltid går hånd i hånd. De som har lite, setter desto større pris på det de har. For mange handler det om å overleve, men smilet er aldri langt unna uansett.

Kontraster

Tog

Om man ønsker å forflytte seg fra by til by, er tog et godt alternativ. Det er et godt utbygget jernbanenett, og prisene er gunstige. Fly er ikke billig for utlendinger, et system som jeg ikke har hørt om fra andre land faktisk. Kanskje er smule diskriminerende, men slik er det nå en gang i India. En annen fordel med tog, er at man får med seg mye mer av landet og landskapet. Man kan ta stopp i småbyer eller på landsbygda, og oppleve alle sider av dette spennende landet. Jeg kjenner at jeg ganske sikkert kommer til å legge en ferietur til India. Flyforbindelser er gode, men det går ikke noe direktefly fra Norge. Man må nok belage seg på flybytte en eller to ganger, litt avhengig av hva man ønsker å betale for billetten.

fjernefarvann © 2019