Call us on 2514578498

Hjem » Kultur » Kulturpubens historie og formål

Kulturpubens historie og formål

Det å kunne gå ut å treffe venner og bekjente, er noe jeg setter pris på i ny og ned. Jeg liker meg best på steder hvor det er litt uhøytidelig og hjemmekoselig.

Kulturpubens historie og formål

Kulturpubens historie og formål

Det finnes mange typer puber, og på en del av dem kjenner man seg på en måte hjemme. Det er ikke så lett å sette ord på det, men de fleste forstår nok hva jeg mener. Jeg er ikke noen stor pubkunde, men jeg liker å være sosial og slå av en prat etter jobben en fredag. La oss se litt hva Kulturpuben på Lillestrøm kan tilby, jeg har selv besøkt stedet noen ganger og liker meg godt der.

Historien til bygget som huser Kulturpuben

Det er mye historie i veggene til Kulturpuben, det er lett adkomst til stedet som ligger et steinkast fra Lillestrøm stasjon og Lillestrøm Bussterminal. Det var opprinnelig en skole på stedet, bygget ble reist cirka 1880 og ble den første kommunale skolen i Lillestrøm. I hele 42 år var det skolevirksomhet i disse lokalene, men i 1922 stod Volla skole ferdig. Da var det noen år uten skoleaktivitet der, men under krigen åpnet man faktisk skole der på nytt. Uten å gå for mye i detaljer om årstall, så kan det nevnes at huset har hatt; legevakt, middelskole og kontorer for politietaten opp gjennom årenes løp. I dag så administreres bygget av Gamle Lillestrøm BA, dette gjelder også nabobyggene som er fra samme tidsepoke. Denne foreningen har siden 1991, administrert og restaurert alle byggene i dette kvartalet.

Naboene

Hele første etasje, disponeres av Kulturpuben. I de øvrige etasjene finner vi, Skedsmo viseklubb og Human-Etisk forbund. Alle som har virksomhet i bygget, leier av Gamle Lillestrøm BA.

Brun pub

Det er ikke noen tvil at Kulturpuben, er det man kaller for en brun pub. Men det er nettopp det, som er noe av det flotte med stedet. Byen trenger også slike steder, de fleste av Lillestrøm sine andre serveringssteder er i en annen kategori. Man finner rett og slett ikke noe tilsvarende, hverken i Lillestrøm eller for den saks skyld på Romerike for øvrig. Det er voksne mennesker som gjester Kulturpuben, hvor musikk er en del av det man søker. Med hyggelig betjening og alle rettigheter, er det duket for et konsept som mange verdsetter. Hit kommer det folk fra alle kanter av Romerike og Oslo, ja kanskje til og med fra andre deler av østlandsområdet.

Uteservering

Siden 2007 har man kunnet sitte ute i paviljongen, denne er bygget som en kopi av hvordan byggets inngangsparti i sin tid så ut. Det å sitte der en flott sommerkveld, er noe helt for seg selv. Man kjenner roen senker seg, og høye skuldre kan senkes og man bare nyter livet kanskje i lag med gode venner.

Kulturtilbud

Det er spesielt fokus på at Kulturpuben, skal være et tilbud som favner bredt. Det er spesielt det lokale kulturlivet, som skal ha hovedfokus og inntog på stedet. Et sted hvor det er takhøyde, og hvor man kan oppleve alt fra god musikk til kunst. Skjønt god musikk er jo kunst det også.

fjernefarvann © 2019