Call us on 2514578498

Hjem » Kultur » Opplev kulturen i Bergen

Opplev kulturen i Bergen

Norges andre største by Bergen, er en perfekt destinasjon for en storbyferie eller et utgangspunkt for å utforske Vestlandet, som huser noen av Norges mest bemerkelsesverdige natur og kultur. Med sine karakteristiske fargerike trehus, sin følelse av historie, kultur og natur kan Bergen gi besøkende en ekte smak av den norske livsstilen.Bryggen er den ubestridte kongen av motiver for postkort fra Bergen, og med god grunn. Linjen av hus fasader i lyse farger mot Vågen er bare begynnelsen på alle de spennene tingene du kan utforske ved Bryggen. De eldste husene på Byggen som dateres tilbake til det 13. århundret er blitt tilpassede butikker, spisesteder og til og med et hemmelig gjemmested fra 2. verdenskrig i bakgården. Besøk denne levende og pustende UNESCO World Heritage lokasjonen.

Opplev kulturen i Bergen

Opplev kulturen i Bergen

Bergen Sentrum er omgitt av høye fjell som kan gi deg en ganske spektakulær utsikt over byen. Ta Fløibanen opp til toppen av Fløyen fjellet og få en fantastisk utsikt uten den fysiske belastingen det er å gå opp fjellet til fots. Dersom du liker fjellturer til fots, er det selvsagt også mange muligheter for spennende fjellturer på alle Bergens 7 fjell. Bergens arkitektur er mer enn bare Bryggen. Selv om bryggen skiller seg ut med sin alder og beliggenhet ved havet, er Bergen full av andre gater, fasader og arkitektoniske detaljer verdt å utforske. Bergen er full av fargerike hus av tre, og sammen med de skjeve, brosteinsbelagte gatene bidrar de til å gi Bergen sin spesielle sjarm og karakter.

Få en smak av Bergen! Norge er kjent for fiskerinæringen, og Bergen var det høye setet for fiske- og sjømat handel, selv i middelalderen. Fisketorget er åpent hver dag midt i sentrum av byen, rett overfor bryggen. Det er mange sjømatrestauranter i området hvor du kan prøve noen av de ferske skattene fra havet. Hvis du ikke har lyst til å sitte gjennom et treretters måltid og betale høye norske restaurantpriser, kan du for eksempel prøve ut fiskekaker som du kan få servert i burgerbrød, dette er virkelig en norsk delikatesse. Forbløffende natur ligger bare noen minutter unna. Fløibanen er kanskje litt for turistaktig, men når du går bort fra visningsplattformen, begynner du å innse hvor store områder med rå villmark du kan finne i Bergen. Du vil bare være noen minutter fra Bergen Sentrum, men du kan vandre i timevis og se bare noen få personer på veien.

Opplev Bergens kulturskatter. Bergen var hjemmet til noen av Norges mest kjente kulturelle skikkelser, slik som de klassiske komponistene Edvard Grieg («Morgenstemning» og «I Dovregubbens hall») og Ole Bull, den dansk-norske opplysningstid forfatteren, og filosofen Ludvig Holberg, den modernistiske forfatteren Amalie Skram og den romantiske maleren JC Dahl. Villaene til Bull og Grieg har blitt åpnet for publikum og arrangerer regelmessige konserter, mens mange av Dahls malerier er utstilt på KODE kunstmuseene.Dersom du er ute etter en kulturopplevelse du ikke vil glemme er kanskje Bergen stedet du har leitet etter. Bergen gir deg et innblikk i hvordan Nordmenn levde for flere hundre år siden og passer spesielt godt dersom du er interessert i hansatiden og norsk historie og kultur.

fjernefarvann © 2019